Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

vrijdag 31 juli 2015

Ongeval door inschattingsfout

Vlagtwedde –
Vrijdag aan het einde van de middag had er op de Wedderstraat in Vlagtwedde een verkeersongeval voorgedaan. Een vrouw die met een Fiat op de Wedderstraat N368 linksaf wou slaan gaf door een inschattingsfout geen voorrang aan een tegemoetkomende bestuurder van een Seat uit de richting van Wedde. Door deze aanrijding raakte de Seat een op de kruising wachtende Volkswagen. Alle bestuurders en inzittenden raakten niet gewond. De drie auto’s raakten flink beschadigd waarvan de Seat aan beide zijden en vrijwel zeker total-loss is. De politie heeft de situatie op papier gezet en de straat schoongeveegd. Bergingsbedrijf Willem Keizer heeft de drie auto’s afgesleept. Het overige verkeer kon langs het ongeval worden geleidt.
VIDEO
Foto's en video door: 112kanaalstreek

 
 
Deel het nieuws bericht:

donderdag 30 juli 2015

Dak van winkel in Stadskanaal stort alsnog in

Stadskanaal -
Door hevige regenval in Stadskanaal is woensdagavond een deel van het dak van een interieurwinkel aan de Hoofdstraat in Stadskanaal ingestort. De brandweer kreeg woensdagavond rond 21:30 uur een melding van stormschade bij de winkel aan de Hoofdstraat. Niet veel later werd ook de hoogwerker van de brandweer opgeroepen. Ter plaatse bleek het dak de grote hoeveelheid water die erop lag niet aan te kunnen. De steunbalken waren weggezakt. Het enige wat het water nog buiten hield was het dakleer. Volgens een van de brandweermensen lag er een hoeveelheid water op het dak die vergelijkbaar was met een vijver. De brandweer heeft geprobeerd het dak leeg te pompen. Tijdens het pompen zag men dat de kuil waar het water in lag steeds dieper werd. Het pand werd hierom ontruimd. Rond 23:30 uur moest de brandweer nog ongeveer 10 kuub water wegpompen. Echter hield het dakleer het niet meer en scheurde het open. De 10 kuub water stroomde de winkel in. Salvage is ingeschakeld om bij de schade te bemiddelen.
Foto's door: MJDmedia

 
 
 

Deel het nieuws bericht:

woensdag 29 juli 2015

Bestuurder van verkeersongeval Gasselte overleden

Gasselte -
De 70-jarige man uit Gieterveen die op donderdagmiddag 16 juli 2015 betrokken was bij een aanrijding op de Ingenieur W.I.C. van Veelenweg, is dinsdagmiddag 28 juli overleden. De man raakte ernstig gewond bij het ongeval toen hij bij een 77-jarige vrouw uit Gasselternijveen in de auto zat. Zij stak vanaf de Kostvlies de Van Veelenweg over en gaf daarbij geen voorrang aan een 40-jarige automobilist uit Wapenveld, die vol in de zijkant van de auto terecht kwam. Het slachtoffer werd daardoor uit de auto geslingerd.
(Politie persbericht)

Het item van 16 juli 2015
Deel het nieuws bericht:

Automobilist verliest macht over het stuur op de N366

Nieuwe Pekela -
Een 27-jarige inwoner van Musselkanaal raakte dinsdagmiddag gewond bij een aanrijding op de N366. De man reed in zijn auto vanuit Stadskanaal in de richting van Alteveer en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Nadat hij enkele tientallen meters door de berm had gereden kwam hij tot stilstand tegen een in de berm staande boom. Het slachtoffer moest met onbekend letsel overgebracht worden naar het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal. Omdat hij verklaarde speed te hebben gebruikt werd van hem een bloedproef genomen.

Foto's met toestemming van Twitteraar

Deel het nieuws bericht:

maandag 27 juli 2015

Motorscooter ten val

Stadskanaal -
Maandagavond is een motorscooter op de rotonde aan de Buinerweg en de N374 vermoedelijk onderuit gegaan. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Wat de oorzaak is geweest is niet bekend. 

Foto's door diverse personen ingestuurd (Smartphone)

 
 
 

Deel het nieuws bericht:

Update - Wolkbreuken leggen diverse straten in Stadskanaal blank + video's

Stadskanaal -
In de uren van de maandagmiddag heeft Stadskanaal te maken gehad met meerdere wolkbreuken. Het vele regenwater kon in diverse straten van de wijken en het centrum niet snel genoeg afgevoerd worden. De riolering kon de grote hoeveelheid regenwater niet meer aan. Aan de Continentenlaan en ook in de zijstraten daarvan stonden de straten tot aan de trottoirbanden helemaal blank. O.a. ook in de Wielenwaalhof, Biesboschlaan, achter de Kwantum en aan de Hoofdstraat in het centrum kon het water niet snel afgevoerd worden. Op Facebook werd gemeld dat een horecabedrijf zijn deuren moest sluiten doordat er tussen de 5 en 10 cm water het pand was binnen gestroomd.
VIDEO 1 door Johanna B.
VIDEO 2 door MJDMedia - Deskcamvideo
VIDEO 3  Grootakkers Stadskanaal

Video 2 duurt 15 minuten
.
Video 1

Grootakkers Stadskanaal

.





Deel het nieuws bericht:

zondag 26 juli 2015

Zal het de stress zijn geweest ?

Damherten update via RTVNoord

Stress ontsnapping kost damhertbaby het leven - RTVNoord.nl - http://www.rtvnoord.nl/mobiel/i/index.asp?p=151833
Deel het nieuws bericht:

Politie onderzoekt inbraken supermarkten + aanhoudingen

Onstwedde -
De politie onderzoekt twee inbraken in supermarkten die vrijdagnacht hebben plaatsgevonden. Omstreeks half vier reed een auto door de glazen toegangsdeur van een supermarkt aan de Dorpsstraat in Onstwedde. Na de diefstal van een krat bier door de inzittenden reed de auto weer weg. Ongeveer een uur later, tegen half vijf, ramde vermoedelijk dezelfde auto de glazen deur van een supermarkt aan de Kerkstraat in Zuidbroek er uit. Het is niet bekend of hier iets is gestolen. De auto reed daarna weg en werd later in Delfzijl aangetroffen. De politie is met een onderzoek bezig op deze drie locaties.
(Politie.nl)

Update 26-07-15:

Twee Stadjers zijn zaterdag aangehouden voor ramkraken bij supermarkten in Onstwedde en Zuidbroek eerder die dag en de diefstal van een auto. De mannen van 23 en 32 jaar oud werden aangehouden in de trein op het station van Appingedam. De gestolen auto die ze hadden gebruikt bij de twee ramkraken was gevonden in Delfzijl. De twee verdachten zijn opgesloten voor nader onderzoek.
(Tekst bron: RTVNoord)


Deel het nieuws bericht:

Hert klem onder hek en weer bevrijd

Stadskanaal -
Zondagmiddag tegen half drie werd de brandweer van Stadskanaal opgeroepen voor een dier in problemen aan de Gooilandlaan. Ja men raad het al, het was al een "Herten week" die begon vanaf woensdag 22 Juli. In de nu wel bekende dierenweide zat een hert vast onder een bouwhek. Deze hekken zijn tijdelijk geplaatst zodat de nog buiten de dierenweide lopende kalfje als hij gevonden en gevangen word zo het open stuk dierenweide kan inlopen. De brandweer en de verzorgers van de dierenweide hebben het hek opgetild en het hert sprintte weer zijn vrijheid tegemoet.

Foto's door: - Ronny - 112regioflits


 
 

Deel het nieuws bericht:

zaterdag 25 juli 2015

Golf 4 GTI gestolen in Stadskanaal

Stadskanaal -
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Wulp in Stadskanaal een Golf 4 GTI gestolen.
De auto heeft het kenteken 42-DB-SJ. Er zitten Rs4 velgen onder, het  GTI logo in de grill, met zwarte VW logo. De auto ziet er niet uit als een originele GTI.

Heeft u iets gezien of weet u waar de auto zich bevindt? Bel dan de politie 0900-8844.

Voor foto zie: Westerwoldeactueel
Foto
Deel het nieuws bericht:

Auto rijd achterop fietsende fietsers - update persbericht

Stadskanaal -
Zaterdagmiddag heeft een auto door vermoedelijk het afbreken van een inhaalpoging op de Pekelderstraat twee fietsers geraakt. En is deze auto met de passagierskant tegen een boom tot stilstand gekomen. Het ongeval gebeurde rond 13:50 uur. Een automobilist komende uit de richting van Boven Pekela, kwam volgens een getuige, met snelheid aangereden en wilde inhalen. Toen dit niet lukte doordat er een tegenligger aankwam heeft deze een rem poging ondernomen. Hierbij heeft hij twee fietsers geraakt. De beide fietsers zijn ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht, of iemand naar het ziekenhuis is vervoerd is niet bekend. Beide fietsen hebben onbekende schade opgelopen. De VOA heeft een rapport opgemaakt van het ongeval.

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed van drugs update:

Stadskanaal - De politie heeft zaterdagmiddag een 19-jarige automobilist uit Nieuw-Buinen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. Op de Pekelderstraat in Stadskanaal had de bestuurder twee fietsers aangereden. Die kwamen met de schrik vrij, maar de fietsen raakten zwaar beschadigd. De automobilist had nog wel geprobeerd om een aanrijding te voorkomen door krachten te remmen. Dit mislukte echter, hij raakte de fietsers en kwam uiteindelijk met zijn auto tegen een boom tot stilstand. De 19-jarige raakte niet gewond, maar zijn auto liep wel veel schade op. Toen agenten met de hem in gesprek gingen, hadden ze het sterke vermoeden dat de man onder invloed van drugs verkeerde. Toen in zijn voertuig een zakje zagen liggen met daarin de restanten van wit poeder werd de automobilist aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar werd door een GGD-arts een urineproef bij hem afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt.

Foto's door: MJDmedia en - Ronny - 112regioflits


 


 
 
 
  
Deel het nieuws bericht:

Correctie - Nog een Damhert gevangen en terug in dierenweide + video

Correctie: Zaterdag 25 juli werd op Facebook gemeld dat het kalfje weer in de dierenweide was, blijkt dus loosalarm. Persoon had zich verkeken op een andere kalfje die er ook loopt :-(

Sinds zaterdagmiddag 25 juli zijn alle herten, inclusief het kalfje die zich nog rondom de dierenweide ophield die ontsnapt waren door vernieling hekwerk weer terug achter de hekken van de Dierenweide aan de Gooilandlaan.


- Bij deze toch hulde aan alle mannen en vrouw die zich al vier dagen lang inzetten om de herten weer terug te krijgen achter de hekken. - 


Stadskanaal -
Woensdagavond tegen zes uur nog een Damhert kunnen vangen door de mensen die al de gehele dag in touw waren. In een brede bosschage in het parkje naast de Luxemburglaan  hield nog een Damhert zich schuil van vermoeidheid. Door de bosschage af te zetten met een breed gespannen net kon het dier gevangen worden. In de vee-trailer werd het weer teruggezet in de dierenweide aan de Gooilandlaan. Donderdagmorgen word een nieuwe poging gedaan voor de drie overige herten die zich nog rond de dierenweide schuil houden. Komt u 1 van deze tegen, jaag het niet op laat ze met rust en loop verder. Hoe eerder ze weer tot rust zijn gekomen, destebeter dat in de volgende ochtend de pogingen zullen slagen.


Eerdere gepubliceerde artikel en verwijzingen naar meer live updates door RTVNoord lees het HIER
Liveblog: Damherten dwalen door Stadskanaal na vernielingen
Nieuwsverslag door Noord Vandaag: TV nieuwsuitzending

VIDEO Nog een Damhert gevangen
Foto's en video door: - Ronny - 112regioflits
En meer foto's bij en door: MJDmedia
Video
.
 
 
  
Deel het nieuws bericht:

Drie uur nodig voor bergen grasmaaier

Wildervank -
Donderdag  tegen het middaguur is een grasmaaier van 100.000 euro in de vijver gereden aan de Valklaan Wildervank. De grasmaaier is eigendom van een bedrijf. De oorzaak van dit incident is niet bekend. Door het incident lekte er olie/dieselolie in de vijver. De brandweer van Peloton Midden Nederland (Bedum) werd opgeroepen om een oliescherm aan te brengen rondom de grasmaaier, en er werd bij een duiker een scherm geplaatst om te volkomen dat de naastliggende vijver ook werd vervuild. Bergensbedrijf Poort uit Hoogkerk heeft de grasmaaier geborgen. Hoe groot de schade is, is onbekend. Het bergen van de grasmaaier heeft 3 uur geduurd.
Tekst en foto's door: W vd Werf

 
 
  
Deel het nieuws bericht:

Inbraak supermarkten waaronder Onstwedde

Onstwedde -
Onstwedde - De politie onderzoekt twee inbraken in supermarkten die vrijdagnacht hebben plaatsgevonden. Omstreeks half vier reed een auto door de glazen toegangsdeur van een supermarkt aan de Dorpsstraat in Onstwedde. Na de diefstal van een krat bier door de inzittenden reed de auto weer weg. Ongeveer een uur later, tegen half vijf, ramde vermoedelijk dezelfde auto de glazen deur van een supermarkt aan de Kerkstraat in Zuidbroek er uit. Het is niet bekend of hier iets is gestolen. De auto reed daarna weg en werd later in Delfzijl aangetroffen. De politie is met een onderzoek bezig op deze drie locaties.

Archief foto 112regioflits

Deel het nieuws bericht:

woensdag 22 juli 2015

Update 3: Negen damherten ontsnapt lopen door de woonwijk + video

Stadskanaal -
Vandalen hebben woensdagmorgen vroeg het hekwerk van de dierenweide aan de Gooilandlaan in Stadskanaal vernield. Hierdoor zijn 9 damherten ontsnapt en lopen op dit moment nog door de woonwijk. Het hekwerk wordt door de gemeente gerepareerd en zij proberen tevens de damherten te vangen. Getuige van deze vernieling? 0900-8844
Tekst info politie op Twitter

Inmiddels is het gat in het hekwerk gedicht en wat extra hekken binnen de dierenweide geplaatst om een paar dieren te scheiden. Op dit moment zijn 4 van de 9 gevangen en lopen in of rondom de wijk nog 5 damherten buiten. Met man en macht plus wat hulpmiddelen om vangfuiken op te zetten is men nog bezig om de overige 5 damherten te vangen en weer achter de hekken te krijgen.
LET OP !!!  Kan er soms gevaarlijk aan toe gaan als de damherten de straat over kunnen steken.
Liveblog: Damherten dwalen door Stadskanaal na vernielingen rtvnoord.nl/?p=151715 #rtvnoord Damherten 

Update op: Negen damherten ontsnapt na vernieling van hek (Update) http://www.rtvnoord.nl/?p=151702 #rtvnoord 

Foto's en video door: - Ronny - en Collega's
Voor alle foto's klik HIER
(Extra) Damherten ontsnapt door vernieling hekwerk
.
.
Video

.
Deel het nieuws bericht:

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)